SAŁATKA MALINOWA Z WĄTRÓBKĄ

 

Składniki (na 4 porcje):

450 g świeżej wątróbki z kurcząt

1 główka sałaty rzymskiej lub 2 opakowania mieszanki sałat z roszponką

50 g masła

oliwa z oliwek

50 ml octu winnego pomieszanego z odrobiną soku malinowego

pomidorki koktajlowe (ilość wedle uznania)

sól, pieprz

ewentualnie świeże maliny

Przygotowanie:

Oczyszczamy wątróbkę, pozbywamy się nadmiaru wody ręcznikiem papierowym i smażymy na maśle 2-3 minuty z każdej strony (nie solimy przed smażeniem). Gdy będzie rumiana, polewamy ją sosem z octu winnego z dodatkiem syropu malinowego. Na talerzach rozkładamy sałatę, pokrojone pomidorki i ewentualnie posypujemy malinami.Wokół układamy wątróbkę.Doprawiamy solą i pieprzem, całość skrapiamy oliwą. 

Smacznego :)

Ważne: Niniejsza strona używa plików Cookies i innych technologii. Korzystając dalej z serwisu, wyrażasz zgodę na politykę Prywatności i plików Cookies.