SŁOŃCE KARAIBÓW czyli KOTLET SCHABOWY W RYTMIE REGGAE

 

Składniki (na 4 osoby):

4 kawałki schabu - kotlety
3 łyzki oliwy z oliwek
1 puszka ciemnej fasoli
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 puszka ananasa krojonego
1 czerwoną paprykę
2 łyżki octu jabłkowego
1 łyżka cukru
garść posiekanej zielonej pietruszki

 

Przygotowanie: 

Kotlety lekko rozbij tłuczkiem. Wsyp do foliowego woreczka mąkę i pietruszkę, i dokładnie wymieszaj.

Następnie włóż do środka kotlety i potrząsaj nimi, tak aby panierka równomiernie oblepiła mięso.

Rozgrzej na patelni oliwę. Zrumień kotlety z obu stron (około 5 minut). Następnie wlej na patelnię ocet, wsyp cukier, wymieszaj i doprowadź do wrzenia.

Dodaj ananasa (razem z sokiem) i fasolę (odcedzoną na sitku).

Gotuj wszystko przez 10 minut. W połowie gotowania dodaj pokrojoną paprykę i przekręć kotlety na drugą stronę.

Podawaj z ryżem lub z pieczywem.

Smacznego! 

Ważne: Niniejsza strona używa plików Cookies i innych technologii. Korzystając dalej z serwisu, wyrażasz zgodę na politykę Prywatności i plików Cookies.