Kefir Robico bez laktozy ze szczepem bakterii lactobacillus rhamnosus daje możliwość delektowania się smakiem tego fermentowanego napoju mlecznego oraz korzystania z jego dobroczynnych dla organizmu właściwości także klientom z nietolerancją laktozy.
Nietolerancja laktozy jest zaburzeniem trawienia, w którym organizm wytwarza za mało enzymu laktazy lub nie wytwarza go wcale. W przypadku nietolerancji laktozy spożycie produktów ją zawierających prowadzi do problemów gastrycznych. Laktaza jest niezbędna do prawidłowego rozkładu laktozy (cukru obecnego w mleku i jego przetworach). Przy produkcji Kefir Robico bez laktozy ze szczepem bakterii lactobacillus rhamnosus został zastosowany enzym laktaza, który rozkłada cukier mlekowy (laktozę) na dwa cukry proste: glukozę i galaktozę. Te cukry proste dają wyższy poziom odczucia słodyczy.
Lactobacillus rhamnosus – moc probiotyku w butelce kefiru
Większość probiotyków to lactobacillusy lub bifidobacterie. Odgrywają istotną rolę pośród normalnej korzystnej mikroflory, która w sposób naturalny obecna jest w układzie jelitowym ludzi i zwierząt. Kefir Robico bez laktozy zawiera Lactobacillus rhamnosus – szczep bakterii probiotycznych. Bakterie te mogą w sposób korzystny wpływać na zdrowie i samopoczucie osób spożywających produkty z ich zawartością, m.in. ze względu na:
Efekt immunostymulacyjny – zdolność bakterii do wzmacniania systemu immunologicznego i poprawy odporności na zachorowania infekcyjne
Optymalnie funkcjonujący system immunologiczny jest ważną ochroną przed chorobami infekcyjnymi i nowotoworami
Wpływają korzystnie na trawienie i perystaltykę jelit
Posiadają zdolność do przeżywania w niskim pH (np. pH żołądka) i relatywnie wysokiej koncentracji soli żółciowych, co pozwala na funkcjonowanie i pozytywne oddziaływanie bakterii w ludzkim przewodzie pokarmowym
Wspomagają odchudzanie poprzez wspieranie gospodarki tłuszczowej w organizmie.
Dla kogo Kefir Robico bez laktozy ze szczepem bakterii lactobacillus rhamnosus:
w pierwszej kolejności to produkt dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy;
dla klientów poszukujących produktów, które w sposób naturalny mogą korzystnie wpływa na ich samopoczucie;
dla wszystkich tych, którzy wolą produkty mleczne fermentowane o łagodniejszym i delikatniejszym smaku;
ze względu na swój wyjątkowy smak powinien także świetnie sprawdzić się jako produkt dla dzieci.